Újabb alapítványi adomány a Soproni Gyógyközpontnak

A II. Szent Patrik-napi jótékonysági Futás szervezői több mint fél millió forinttal támogatták a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának alapítványát, az Aranytallér Gyermekeinkért Alapítványt, melyből egy új EKG készülék beszerzésére került sor.

A baráti társaság mára már egyesületté alakult, ők szervezték 2017. március 19-én a jótékonysági futást Sopronban. Az idei nevezési díjakból 600 Eft-ot utaltak át az Aranytallér Gyermekeinkért Alapítvány számlájára azzal, hogy az összegből egy speciális, a gyermekgyógyászatban alkalmazható EKG vásárlására kerüljön sor.
Az új készülék ünnepélyes átadására 2017. június 6-án került sor a Soproni Gyógyközpontban, melyen a II. Szent Patrik-napi jótékonysági futás szervezői, a PADDY Sportegyesület képviselői voltak jelen
 

A közösségi sportesemény szervezése mellett, a szervezők fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást, ennek jegyében támogatták idén a gyerekosztály részére az EKG készülék beszerzését. 
 

Az új EKG készüléket az intézmény képviseletében dr. Tóth Gergely PhD, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály mb. osztályvezető főorvosa vette át. Az új EKG készülék mostantól a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály betegellátását segíti.