Váltás akadálymentes nézetre

Belgyógyászat-krónikus osztály

Ha szervezetünk huzamosabb idő óta küzd valamilyen betegséggel, tartós orvosi segítségre, esetleg hosszabb kórházi tartózkodásra lehet szükség a betegségek és a vele együtt járó fájdalmas panaszok elleni küzdelemben. Jól tudjuk, milyen nehéz lelki terhet jelent ez a beteg és családja számára is.

Ennek tudatában kiemelt figyelmet fordítunk a krónikus betegséggel küzdők panaszainak enyhítésére. Elhivatott szakembereink nagy tapasztalattal rendelkeznek a különféle szív- és érrendszeri, ill. anyagcsere-betegségek kezelésében, ahogyan a degeneratív ízületi problémák orvoslásában is. A fejlett gyógyító eljárásoknak köszönhetően ma már számos panaszt képesek vagyunk csökkenteni vagy akár teljes egészében meg is szüntetni, amelyek nemrég még kezelhetetlenek vagy végzetesek voltak.

Betegeink általában utókezelés céljából érkeznek hozzánk, gyógyközpontunk aktív osztályairól. Belgyógyászati Krónikus Osztályaink a Várisi úti Rehabilitációs Intézetben működnek. Számos különleges, a krónikus betegségek kezelésében hasznos modern eszközzel rendelkeznek, így például elektronikusan vezérelhető és a felfekvést megakadályozó ággyal, Bioptron lámpával és mágnesterápiás eszközzel. Gyógyító munkánk sikerét fizikoterápiás, gyógytornász és akut osztályokon dolgozó együttműködő kollégáink, elhivatott ápolóink, valamint szociális munkások, önkéntes segítők és lelkész is támogatja.

Ápolónőink gondosan és lelkiismeretesen törődnek betegeinkkel. Gyógytornászok bevonásával pedig arra törekszünk, hogy a betegek minél előbbi mobilizálásával megelőzzük a komplikációk kialakulását és javítsuk az életkilátásokat, életminőséget.

A szociális munkások sokrétű feladatokat látnak el: segédkeznek a szociális tanácsadásban, közvetítésben és az ügyintézés terheiben is. Felveszik a kapcsolatot a családdal, tájékoztatják őket az elérhető szociális ellátásokról, ezekkel kapcsolatban tanácsot adnak, segítséget nyújtanak a szociális otthoni kérelmek benyújtásánál, de segítenek a gondnokság alá vétel kezdeményezésében is.

Ezenfelül ajánlják a Családsegítő Intézet szolgáltatásait (pl. étkeztetés, házi gondozás, betegágy beszerzése, hajléktalanszállón történő elhelyezés stb.), illetve ezek igénylésében is segítenek. Nagy könnyebbséget jelenthet a családnak az is, hogy a szociális munkások fel tudják venni a kapcsolatot a városban működő házi betegápoló szolgálatokkal, illetve a beteg és a szolgálat közötti közvetítésben is tudnak segíteni. De akár egyéb ügyintézés során is bizalommal lehet hozzájuk fordulni, mint például a bevásárlás, a nyugdíj kórházba kéretése, taj szám, tb-kártya vagy a személyi igazolvány beszerzése.

Osztályunkon 1-3 hónapig ápoljuk betegeinket, akiknek egészségügyi állapota nem teszi lehetővé az otthonában történő ellátást, kezdeményezzük a szociális otthoni elhelyezést.

Munkatársaink:

Dr. Németh Vilmososztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Hajasné Dr. Hárfai Eszter, főorvos