Váltás akadálymentes nézetre

Alapítványaink

KÖSZÖNET AZ ÖSSZEFOGÁSÉRT!

A veszélyhelyzet kihirdetését követően, hasonlóan az országban tapasztaltakhoz, Sopronban is széles körű társadalmi összefogás indult az egészségügyi intézmények segítésére.

Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány 2003-ban alakult közhasznú szervezet, amely azóta is aktívan működik. Az alapítvány kitűzött céljai között szerepel az egészségvédelem, az egészségfejlesztés, továbbá a Soproni Gyógyközpont tevékenységét segítő műszerek, eszközök és gépek beszerzése. Civil szervezetünk támogatja az intézményi egészségügyi szakképzést és továbbképzést is. Alapítványunk rendszeresen segíti országos jelentőségű konferenciáink megrendezését.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány bevételeit jótékonysági felajánlások, céges adományok és a személyi jövedelemadó 1%-ából befolyó támogatások teszik ki.

Nagy jelentősége van az alapítvány munkájának a Soproni Gyógyközpont működésében, hiszen olyan területeket támogat, melyek egyrészről az orvosi munkavégzés feltételeit javítják (pl. képzések, továbbképzések, orvosi műszer beszerzések), másrészről pedig a betegek elégedettségét növelik.

 Civil szervezetünk közreműködésében az elmúlt időszakban a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály számára új EKG készülék adományozására került sor. Alapítványi támogatással a Gyermekpszichiátriai szakrendelésen kiemelt összegű diagnosztikus és terápiás eszközök beszerzése történt meg. A több mint 20 éves hagyományra visszatekintő Szakdolgozói Tudományos Értekezlet szervezése kiemelt alapítványi támogatók jóvoltából valósulhat meg.

Alapítványunk a 2020. évi személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából minden eddiginél nagyobb összegben, 5 826 062 Ft támogatásban részesült. A bankszámlaszámunkra beérkezett összegből a kórház műtéti tevékenységének eszközhátterét fejlesztettük.
Kitűzött céljaink között szerepel az ápolási feltételek, a diagnosztikai szolgáltatások, a koraszülött ellátás, valamint az aneszteziológiai és műtéti tevékenység eszközhátterének fejlesztése.

Az Ápolásért Alapítvány 2018. július 18. napjától beolvadt a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítványba, így a Soproni Gyógyközpont egészségügyi szakdolgozói képzésének, továbbképzésének, valamint a szakdolgozók munkáját segítő ápolási eszközök beszerzésének támogatására továbbra is biztosított a lehetőség. A Soproni Gyógyközpont ápolóinak, asszisztenseinek szakmai fejlődése és munkájuk eszközfejlesztéssel történő támogatása hozzájárul az intézmény betegellátási színvonalának emeléséhez, betegeink elégedettségéhez.

Amennyiben Ön is segítené alapítványunk célkitűzéseinek megvalósítását, adományát a következő számlaszámra várjuk:

Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány
Adószám: 18980749-1-08
Bankszámlaszám:17600011-00004530-00200004

Valamennyi támogatónknak ezúton köszönjük felajánlását!

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány a Műszaki Fejlesztéssel a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvánnyal együttműködve, 2021-ben, a Városi Civil Alap pályázatán elnyert, összesen 10.000.000 Ft keretösszegből 2 db gépjármű beszerzésével támogatta a Soproni Gyógyközpontot.