Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

A beteg gyermekeket is meglátogatta a Mikulás

Motoros felvezetéssel érkezett meg december 6-án a Soproni Gyógyközpontba a Mikulás. Zsákjában édességcsomagokat és gyümölcsöket hozott a gyermekosztály kis betegeinek.

Ünnepi ajándék a jótékonysági szervezettől

Karácsonyfa adományozásával varázsoltak ünnepi hangulatot a Rotary Club Sopron Pannonia szervezet tagjai a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályon. A feldíszített nordmann fenyővel okoztak örömet a kórházban gyógyuló gyermekeknek.

Az e-cigaretta nem leszokást támogató eszköz!

Az alternatív dohánytermékek a dohányfogyasztás és a nikotinbevitel új eszközei. Fontos kiemelni, hogy ezek is károsak lehetnek az egészségre, és használatuk a hagyományos cigarettához hasonlóan függőséget okozhat.

Az MTA elismerésében részesült a Soproni Gyógyközpont két munkatársa

Az egészségügyi szakdolgozók áldozatos és pótolhatatlan munkáját elismerések átadásával köszönte meg a Magyar Tudományos Akadémia testülete. A Soproni Gyógyközpont két vezető ápolója, Kalmárné Köő Julianna és Lengyel Katalin is kitüntetésben részesült.

A rendszeres szűrővizsgálat életmentő lehet

Magyarország világviszonylatban első helyen áll a rosszindulatú tüdődaganatok miatti halálozásban. Ezek az elváltozások sokáig nem okoznak tüneteket, így többségében már előrehaladott, nem műthető szakaszban fedezik fel őket.

A dohányzás egészségkárosodást okozhat!

A dohányzás nem csak a daganatos megbetegedések kockázatát növeli. A nikotinnak a függőség kialakulásában betöltött szerepe mellett ma már számos egészségkárosító hatása ismert.