Hírek, aktualitások

Anyatejes táplálás: egy életre nyerhetsz vele!

Az Egészségügyi Világszervezet 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. Az akcióhét célja, hogy minden évben ráirányítsa a figyelmet a szoptatás rendkívüli jelentőségére, valamint globális és közösségi szinten történő támogatására, népszerűsítésére.

Kitüntetések az orvosi hivatás ünnepén

A Semmelweis Nap a magyar egészségügy napja és egyben legnagyobb ünnepe. 2017. június 28-án a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban tartotta Semmelweis–napi ünnepségét a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény 49 munkatársa és két osztály kollektívája részesül cím adományozásában illetve elismerésben.

Újabb alapítványi adomány a Soproni Gyógyközpontnak

A II. Szent Patrik-napi jótékonysági Futás szervezői több mint fél millió forinttal támogatták a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának alapítványát, az Aranytallér Gyermekeinkért Alapítványt, melyből egy új EKG készülék beszerzésére került sor.

Magánszemélyek támogatása a Fül-Orr-Gégészeti Osztálynak

Magánszemélyek 2 millió Ft értékben adományoztak új fejlámpát és laryngoscopot a Soproni Gyógyközpont Fül-Orr-Gégészeti Osztályának

Bizonyítványaikat vehették át a gyakorló ápolók

Lezárult az EFOP-3.8.1-14-2015-00001 Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési program első szakasza, melyben 16 fő vehette át gyakorló ápolói bizonyítványát a Soproni Gyógyközpontban

Az elhízás számos betegség előszobája

Május 21. - Európai Elhízás Elleni Nap (European Obesity Day, EOD). Az alapítók célja az, hogy megértessék: az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi és környezeti kockázati tényező. Felelősek vagyunk fogyasztásunkért. Május 19-én, pénteken a Soproni Gyógyközpont életmód programján a megelőzésre és az optimális energiaegyensúly megőrzésére hívták fel a figyelmet.