Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

Az alkoholbetegség kezelése

Az alkoholizmus kialakulása több tényező együttes hatásának következménye. Tünetei, szövődményei sokfélék lehetnek, ezért komplex terápiára van szükség: a testi károsodásokat éppúgy kezelni kell, mint az esetleges alkoholmegvonási tüneteket, továbbá rehabilitációra is szükség van.

Az alkoholfogyasztás egészségkárosító hatásai

A tartós, nagymennyiségű alkoholfogyasztás számos egészségügyi kockázattal jár. A legtöbb szerv működését negatívan befolyásolja, és akár visszafordíthatatlan károsodást is okozhat.

Mire figyeljünk a kullancsszezon idején?

Az első tavaszi napsugarak egyre több embert csalogatnak a természetbe. Erdőjárás, túrázás, szabadtéri programok közben már találkozhatunk kullancsokkal. A vérszívók egy része különböző betegségeket terjeszthet, de megfelelő ismeretek birtokában megelőzhetjük a megfertőződést.

A víz minden formában kincs

Az ENSZ közgyűlése 1992-ben döntött arról, hogy minden évben március 22-én, világméretű víz világnapi kampánnyal hívják fel a figyelmet a tiszta víz fontosságára és a fenntartható vízgazdálkodásra. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy óvjuk és védjük környezetünket, s ezen belül Földünk felbecsülhetetlen értékét, a vízkészletet.

Március az endometriózis hónapja

Becslések szerint a női népesség mintegy 2-10 százaléka érintett endometriózissal, sőt a meddő nők esetében ez az arány akár 50 százalék is lehet, ezért rendkívül fontos, hogy minél több fórumon beszéljünk erről a betegségről.

Rangos kitüntetésben részesült Prof. Dr. Baranyai Tibor

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozatában részesült Prof. Dr. Baranyai Tibor, a Soproni Gyógyközpont Röntgen- és Izotópdiagnosztikai Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, volt kórházigazgató.