Hírek, aktualitások

Látogatási tilalom sajtóközlemény

Az influenzafigyelő szolgálat megyei adataira, valamint a lázzal járó, légúti betegségek megnövekedett számára hivatkozva a Soproni Gyógyközpont
2018. február 22. napjától részleges látogatási tilalmat rendel el, mely érinti az intézmény Szülészet – Nőgyógyászati Összevont Osztályát és Újszülött részlegét.

Köszöntő a Magyar Ápolók Napján

Február 19. a magyar ápolás megteremtőjének, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a Magyar Ápolók Napja. A Soproni Gyógyközpontban több mint 800 szakdolgozót illet a köszönet, a kitüntetett figyelem!

Sajtóközlemény (Balfi Gyógyfürdőkórház, uszoda – üzemszünet)

A Soproni Gyógyközpont tájékoztatja betegeit és fürdővendégeit, hogy a Balfi Gyógyfürdőkórház uszodája vízcsere és karbantartási munkák miatt 2018. február 19-25. közötti időszakban nem üzemel.

Rákellenes világnap: Közös feladat a megelőzés!

2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust.
A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. A világnapot mindig február 4-én tartják, és évente különböző témára fókuszálnak a szervezők. Idén a mozgás szerepe áll a középpontban.

Re-Form: életmódváltást elősegítő tréning a Soproni Gyógyközpontban

Sokszor halljuk, hogy a változás a fejben dől el… de a gyakorlatban mégis olyan nehéz a diétát kiala-kítani, a rendszeres testmozgást az életünkbe beiktatni, és ennél még nehezebb az új életformát fenntartani.
16 hetes csoportunk ebben próbál segítséget adni cukorbeteg vagy túlsúllyal küzdő klienseknek.

Méhnyakrák: ne legyen tabu, 2018-ban sem!

Magyarországon évente körülbelül ezer nőnél diagnosztizálnak méhnyakrákot az orvosok, minden második esetben végzetes következményekkel jár a betegség. Pedig meg lehetne előzni a tragédiákat! Idén január 22–28. között tartják az európai méhnyakrák-megelőzési hetet, amely a betegségre és elsősorban a prevencióra irányítja a figyelmet.