Magánszemélyek támogatása a Fül-Orr-Gégészeti Osztálynak

Magánszemélyek 2 millió Ft értékben adományoztak új fejlámpát és laryngoscopot a Soproni Gyógyközpont Fül-Orr-Gégészeti Osztályának

A Soproni Gyógyközpont képviseletében, - a Fül-Orr-Gégészeti Osztály munkatársainak jelenlétében - Dr. Sávay László osztályvezető főorvos és Kozmáné Farkas Katalin gazdasági igazgató köszönte meg a nagylelkű felajánlást.


Az adományként átadott eszközök között egy ATMOS®HL21LED fejlámpa és egy ATMOS®10 mm 70 fokos laryngoscop szerepelt.
Az ATMOS LED-es fejlámpa a nehezen mobilizálható betegek ágy melletti fül-orr-gégészeti vizsgálatát segítő eszköz, mely felváltja a régebbi kézi lámpa használatát. Az új fényforrás jó fényerejének köszönhetően a betegek könnyebben vizsgálhatóak. A kóros elváltozásokat pontosan meg tudják ítélni, mely meghatározza a további kezelési terv felállítását.

 

Az ATMOS®10 mm 70 fokos laryngoscop a szájüreg, a szájgarat elhelyezkedéséből adódóan viszonylag könnyen vizsgálható. Az algarat, a nyelvgyök és a gége rejtettebb helyzetéből fakadóan nehezebben hozható látótérbe, különösen az élénk garatreflexű betegek esetében. A most átvett eszköz segítségével ez a vizsgálat lényegesen könnyebben kivitelezhető, a betegek számára kevésbé megterhelő. Az üvegszálas optikai eszközzel jó fényviszonyok mellett éles képet kapnak az algarati és gége elváltozásokról a pontos diagnózis felállításához, ami a további kezelést meghatározza.


Dr. Sávay László osztályvezető főorvos hálás szívvel mondott köszönetet a nagy értékű adományért, mellyel a Fül-Orr-Gégészeti Osztály és a szakrendelés működését támogatták, segítve ezzel a többi betegtárs vizsgálatát, gyógyulását.