Ajándékként karácsonyi ünnepi műsort adtak a fiatalok a betegeknek

A Soproni Gyógyközpont advent harmadik vasárnapján karácsonyváró ünnepet szervezett a rehabilitációs osztályokon kezelt betegeknek és az intézmény munkatársainak a Várisi úton és a Balfi Gyógyfürdőkórházban. A karácsonyi várakozás időszakában önkéntes középiskolások és gyerekek műsorával segítik az ünnepre hangolódást.

A Várisi úti Rehabilitációs Intézetben és a Balfi Gyógyfürdőkórházban már hagyománya van annak, hogy advent idején együtt ünnepelnek a betegek és a gyógyközpont munkatársai.

 A rehabilitációs programok sajátossága, hogy hosszabb időt vesznek igénybe, mint az aktív kórházi ellátás. A kezelésre szorulók - sokszor az ország távoli pontjairól - folyamatosan érkeznek az adventi időszakban is. A családjuktól távol ünneplő, több hetes rehabilitációs programban résztvevő betegeknek advent harmadik vasárnapján színvonalas, verses-zenés műsorral készült a Széchenyi István Gimnázium diákcsoportja, Szentpáli Ágnes és Harcz Katalin pedagógusok felkészítésében.

Horváth László kórházlelkész ünnepi gondolataival tette bensőségessé a karácsonyi várakozás időszakát.
Barna Máté Op. atya és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja a Balfi Gyógyfürdőkórház betegeinek szereztek felejthetetlen, meghitt perceket, azt követően szerény vendéglásról gondoskodtak az intézmény munkatársai békés, boldog ünnepet kívánva minden betegüknek!